Новини

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР НА ДП НКЖИ ИНЖ. КРАСИМИР ПАПУКЧИЙСКИ ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ – 3 МАРТ

02.03.2017 г.

Уважаеми колеги, 

За мен е чест да Ви поздравя по случай 3 март - Националния празник на Република България. Трети март е свещена дата за всички българи, символ на успешна борба,  на осъществени мечти, на ново начало. Това е празник, който ни напомня за нашия дълг към Отечеството ,  към паметта и почитта  към  хилядите герои, отдали живота си за свободата на България. Нека бъдем техни достойни последователи, да пазим техните завети, да помним тяхната саможертва.

Българската железница е и винаги е била част от стремежа ни към национална независимост и сигурност. Васил Левски насърчава членовете на революционните комитети да участват в строителството, а по-късно в управлението на жп линиите, за да се използват железниците за бъдещата революция. Това обосновава исторически факта, че много от борците за национално освобождение и независимост са железничари. Тодор Каблешков е началник на гара Белово, Захарий Стоянов е в гара Симеоновград / Търново Сеймен/ , Иларион Драгостинов е телеграфист в гара Русе, Георги Икономов е маневрист в гарите Русе, Търново Сеймен и Одрин.  Нека днес си спомним техните имена и завети,  нека на този ден погледнем към нашата професия и всекидневните ни задължения с повече отговорност, с повече гордост, да се заредим с патриотизъм, да се почувстваме част от славното минало и да се борим за достойното бъдеще на нашата родина.

Скъпи колеги,

На този ден ви призовавам да се обърнем към децата си –нека не ни напуска чувството за дълг и вярата, че възпитавайки памет към миналото, ние градим памет в бъдещето!

 

Честит Национален празник!

 

С уважение,

Инж. Красимир Папукчийски

Генерален директор на ДП НКЖИ

споделете