Новини

Експерти от НКЖИ изнесоха урок по безопасност за деца от Горна Оряховица

19.05.2017 г.

Експерти от НКЖИ изнесоха урок по безопасност пред ученици от първи до четвърти клас на СОУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица.

Малчуганите научиха как трябва да се движат по пероните на жп гарите, какво представляват гаровите съоръжения и какви опасности крият те. Чрез интересна презентация на учениците бе обърнато специално внимание на случаи, в които деца играят, снимат се, разхождат се в близост до жп съоръжения и жп прелези. Беше обърнато специално внимание на опасната за живота „селфи мода“ в района на гари и междугария.

Целта на срещата, водена от инж. Николай Спасов, главен експерт „Здраве и безопасност при работа“ – регион Горна Оряховица, бе да привлече вниманието на учениците, да бъдат внимателни и отговорни по време на своите игри и забавления през предстоящите ваканционни дни.

Инициативата се проведе като част от кампанията „ЖП релсите не са място за игра и снимки”. На учениците бяха раздадени информационни брошури, изработени с цел повишаване на безопасността на децата в райони на жп инфраструктурата, както и превенция на превърналото се в мода сред тийнейджърите явление „селфи на опасни места“.

И тази година на 01 юни - Деня на детето, Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще разпространи 3000 информационни брошури по гарите в страната като част от  кампанията. 

споделете