Новини

Детски пленер на гара Подуяне

19.05.2017 г.

 

Днес, 19 май 2017 г., в градинката на гара Подуяне, се проведе детски пленер, организиран от Фондация „Конкордия България“ и Галерия „Арт Муза“ на  тема „София – културна столица на Европа през детските очи“.  

 Проектът се осъществи на територията на гара Подуяне, с което ДП „Национална Компания „Железопътна Инфраструктура“ изрази своята подкрепа и съдействие.

В пленера участваха 40 деца на възраст 7-18 години. Участниците са ученици от столични училища, вкл. Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“, деца – ползватели на социалните услуги на „Конкордия България“ и деца- бежанци.

Наградените рисунки от пленера, ще бъдат включени в пътуваща изложба, която ще бъде представена в гарите Подуяне, Захарна фабрика и София север.

Проектът е част от Столичната програма „Култура“ за 2017 – „София – домакин на председателството на България на съвета на Европейския съюз през 2018 г.“ и цели да стимулира достъпа до култура на хора със специфични потребности, да децентрализира културния живот от центъра към периферията, както и да естетизира нови културни пространства.

 

споделете