Новини

НКЖИ започва кампания за безопасност през лятната ваканция на децата

31.05.2017 г.

В началото на лятната ваканция на децата, Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) започва информационна акция за безопасност. Инициативата е част от кампанията „ЖП релсите не са място за игра и снимки”.

За втора поредна година ще бъдат разпространени  3 000 информационни брошури насочени към децата. Целта е да бъде привлечено вниманието им, повиши бдителността и отговорността им по време на техните игри и забавления през предстоящите ваканционни дни в районите на железопътната инфраструктура.  Разработените в края на 2015 г. от НКЖИ информационни листовки имат за цел и превенция на превърналото се в мода сред тийнейджърите явление „селфи на опасни места“.

Инициативата се осъществява под егидата на Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД) и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, съвместно с Омбудсмана на Република България, Министерството на вътрешните работи, БДЖ и други институции, имащи отношение към случаите на поразени от волтова дъга деца, вследствие неправомерно пребиваване в жп участъци.

 

споделете