Новини

ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ SZDC – УПРАВИТЕЛ НА ЖЕЛЕЗОПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА ЧЕХИЯ БЕШЕ НА ОФИЦИАЛНО ПОСЕЩЕНИЕ В НКЖИ

01.09.2017 г.

На 01.09.2017 г., в Централното управление на НКЖИ, се проведе официална среща между ръководството на Компанията и делегация от SZDC - Управител на железопътната инфраструктура на Чехия, предвождана от г-н Павел Сури - генерален директор на SZDC. Визитата бе планирана и се осъществи в рамките на Дейност 2 по проект „По-добри железопътни проекти чрез по-добри познания“, финансиран от DG MOVE по МСЕ с номер MOVE/B4/SUB/2014-705/CEF/PSA2/1/SI2. 714459.

По време на разговорите между генералните директори на двете Компании – инж. Красимир Папукчийски и г-н Павел Сури бяха разгледани двустранните отношения, участието в Коридорните форуми на Коридорите от TEN-T, преминаващи през територията на двете страни - Ориент/Източно-средиземноморски и RFC-7.

И двете компании са големи бенефициенти на средства за изпълнение на проекти за развитие на железопътната инфраструктура по Механизма за свързване на Европа.

По-късно срещите продължиха с презентации на дейностите, които изпълняват НКЖИ и SZDC, бяха представени успешно завършени железопътни проекти, както и проекти в процес на подготовка и изпълнение.

Събитието премина в неформална дискусия, по време на която бяха обсъдени текущи въпроси от управлението на инфраструктурата и развитието на железопътната мрежа, железопътната експлоатация и дистанционен контрол на движението, както и други теми от взаимен интерес.

Сътрудничеството между двете инфраструктурни компании ще продължи и в бъдеще.      

споделете