Новини

Генералният директор на ДП НКЖИ поздрави Гражданско сдружение „За теснолинейката“ по повод откриването на Дом-музей на теснолинейката

04.09.2017 г.

На 3 септември 2017 г., официално беше открит Дом – музей на теснолинейката, помещаващ се в сградата на гара Цепина, предоставена от НКЖИ на Гражданско сдружение „За теснолинейката“.

Инициаторите за създаването на музея бяха поздравени от генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски „за изявяваната през годините ярка гражданска позиция по отношение на теснопътната железопътна линия Септември – Добринище и постоянството, довело до реализирането на идеята - основаването на Дом-музей на теснолинейката“.

В поздравителния адрес инж. Папукчийски подчертава, че „всяка съвременна железопътна инфраструктура би се гордяла да има в мрежата си такъв „действащ паметник на техниката“. Трасетата,  проектирани и строени от поколенията преди нас, са наследство,  с което трябва да се гордеем и съхраним“ и пожелава на създателите много успехи при осъществяването на бъдещите проекти и съхранението на този своеобразен музей!.

споделете