Новини

Работна среща между генералния директор на "Македонски железници – Инфраструктура" Фестим Халили и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски се състоя днес в ДП НКЖИ

11.02.2020 г.

Днес в сградата на централно управление на ДП НКЖИ се състоя работна среща между генералния директор на „Македонски железници – Инфраструктура Фестим Халили  и генералния директор на ДП НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Двамата директори обсъдиха напредъка по изграждането на жп връзката между София и Скопие.  Като абсолютен приоритет за изграждането на Коридор № 8 бе определено строителството на тунела на Деве баир, където всъщност минава границата между двете държави.

Междуведомствена експертна  група от двете предприятия, в състава на която ще влязат инженери тунелно строителство, железен път, контактна мрежа и сигнализация, ще представи доклад за съответствие с европейските изисквания  на изготвения от северно-македонска страна  проект за изграждане на тунела  до края на март. През април предстои нова работна среща между двамата генерални директори за анализ на резултатите и синхронизиране на всички бъдещи действия по строителните дейности. 

Експерти от НКЖИ ще оказват и техническа помощ по конкретни проекти на македонските си колеги, свързани с европейско финансиране.

споделете