Новини

От 08.06.2020г. временно се затваря за движение ул. „Владайска река“

01.06.2020 г.

Във връзка с изпълнението на проект  за модернизация на железопътната линия София – Елин Пелин предстои затваряне и въвеждане на временна организация и безопасност на движението по ул. „Владайска река“ в гр. София. В периода на спиране и ограничаване на движението ще бъдат извършени строителни дейности, свързани с демонтаж на съществуващия жп мост над р. Владайска и изграждането на нов.

Предвиждат се следните ограничения:

 

От 08.06.2020г. до 14.09.2020г. е предвидено пълно затваряне на ул. „Владайска река“  в зоната на железопътния мост.

Съгласно работната програма на проекта, в периода от 15.09.2020г. до 08.01.2021г. движението ще се осъществява само по южното платно /Запад/ и ще бъде регулирано чрез светофарна уредба. Северното платно ще остане затворено до 08.01.2021г.

 

Въвеждат се промени в движението  на градските автобуси като ще се използват обходни маршрути.

Информация за въведените промени в графика на движение, както и актуалните маршрути на градския транспорт в  София, ще бъде публикувана на  сайта на Столична община и ЦГМ - https://www.sofiatraffic.bg ,  тел. 0700 13 233.

 

Извиняваме се за причиненото неудобство!

 

 

 

Проект „Модернизация на железопътен участък София – Елин Пелин“ се осъществява със съфинансиране от „Механизъм за свързване на Европа“ (МСЕ).

Изпълнител по договора за проектиране и строителство е ДЗЗД „Келет АБ“, а оценката на съответствието и строителния надзор се осъществява от Обединение "Рубикон - КИГ - АДТ". Стойността на договора за строителство на „Модернизация на железопътен участък София – Елин Пелин“ е 120 млн.лева.

споделете