Вход

Регистрация

Приключиха пазарните консултации за внедряване на ERTMS в железопътния участък Русе-Каспичан

29.07.2022

Приключиха пазарните консултации за внедряване на ERTMS - ниво 2, в железопътния участък Русе-Каспичан. Крайният срок за получаване на индикативни предложения от заинтересованите страни изтече на 26 юли 2022 г. Получени са две предложения от Kontron Transportation GmbH и Siemens Mobility EOOD.

Това е първата жп линия у нас, по която ще бъде внедрено второ ниво на Европейската система за управление на железопътния трафик (ERTMS). То гарантира по-високо ниво на сигурност на жп превозите и по-ефективно управление на влаковото движение.

Изграждането на системите от най-ново поколение е заложено за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Целта на проведената пазарна консултация, преди обявяване на обществената поръчка, е да се постигне максимална прозрачност в изразходването на обществен ресурс.

След подробно разглеждане на постъпилите предложения, предстои в кратки срокове НКЖИ да обяви обществена поръчка с предмет „Внедряване на ERTMS ниво 2 (ETCS и GSM-R или по-ново поколение цифрово радио от типа FRMCS или еквивалентно) в железопътен участък Русе-Каспичан – проектиране, доставка, строителство и въвеждане в експлоатация”.

partners.title

contacts.title

Форма за обратна връзка

Изпрати запитване

Адрес

Централно управление, България

София 1233, бул. „Княгиня Мария Луиза“ № 110,

E-mail: office@rail-infra.bg